7 Ocak 2014 Salı

android artık arabanızda.

Gelişen teknolojilerle birlikte artık cihazlar arasında senkronizasyon ve bilgi paylaşımı sorun olmaktan çıktı. Ortak platformlar sayesinde telefonumuzda, tabletimizde ya da masaüstü bilgisayarlarımızdaki deneyimlerimizi diğer cihazlara kolayca aktarabiliyoruz. Fakat henüz bu cihazlara tam anlamıyla bağlı olmayan bir başka araç mevcut: Arabamız…

şte bu açığı gidermek için dünyanın en büyük açık platformu yollara çıkıyor. Google, otomotiv ve teknoloji sektörünün liderlerinden Audi, GM, Honda, Hyundai ve Nvidia ile bir araya gelerek Open Automotive Alliance (OAA) isimli bir işbirliği meydana getirdi. Bu küresel ittifak yenilikçi oto teknolojilerini kişiselleştirme konusunda beraber çalışacaklar.
Düşünüldüğünde bugün milyonlarca insan telefon ve tabletlerini arabalarında yanlarında taşıyorlar. Bu gerçekten yola çıkıldığında favori uygulamalarınızı sürüş sırasında aracın ekranından kontrol edebilseydiniz bu muhteşem olmaz mıydı? İşte bunun için OAA işbirliği Android cihazları araca entegre ederken aynı zaman da daha güvenli ve keyifli bir sürüş deneyimi için de çalışmalar yapacaklar. Aynı zaman da Android’i araçlara getirmek uygulamaların ve platformun daha da tanınmasına ve keşfedilmesine yardımcı olacak. Böylece Android uygulamaları ekosistemi daha da derinleşecek gelişecek ve heyecanlı verici şekilde ilerleyecek.
Bakalım bu heyecan verici gelişme 2014 yılında ne şekilde ilerleyecek. Peki size aracınızla daha 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder