3 Ocak 2014 Cuma

HTC'nin yeni amiral gemisi HTC M8

HTC One'ın varisi olarak Tayvanlı teknolojinin devinin yeni amiral gemisi olması beklenen HTC  M8'e dair yepyeni ayrıntılar medyaya sızdı. Ancak şu ana kadar cihazla ilgili bildiğimiz her şey sadece söylenti düzeyinde. 
Teknoloji dünyasında bu tarz sızıntı haberlerle ün yapan @evleaks Twitter hesabından paylaşılan bilgilere göre HTC'nin yeni telefonu Snapdragon-800 işlemci (MSM8974) ve 2 GB sistem RAM'ine sahip olacak. Cihazın artık bu seviye telefonlar için bir minimum standart haline gelen 5 inçlik Full HD ekranla piyasaya çıkacağı iddia edilirken; arka yüz kamerasında bizzat HTC tarafından geliştirilen UltraPiksel teknolojisine yer verilmesi kimseyi şaşırtmayacak. Sızan bilgilerde arka kameranın kaç megapiksel çözünürlükte olacağına dair bir bilgi bulunmasa da HTC M8'in ön yüz kamerasının 2.1 megapiksel çözünürlüğünde olabileceği söyleniyor. Yine aynı kaynağın haberine göre cihazınAndroid KitKat işletim sistemi ve HTC'nin kendi kullanıcı arayüzünün yeni versiyonu olan Sense 6.0'la piyasaya çıkması bekleniyor. 

Görüldüğü gibi aslında teknik özelliklere bakınca, eğer bu verilerin doğru olduğunu varsayarsak, ortada öyle büyük bir sürpriz görünmüyor. HTC'nin yeni altın çocuğu da genel olarak piyasadaki üst düzey telefonların zaten sahip olduğu standart özelliklerle piyasaya çıkacakmış gibi duruyor. Daha önce de HTC M8'le ilgili benzer haberler çıkmış, ancak buradakilerdne farklı olarak cihazın sistem RAM'inin 3 GB olacağı iddia edilmişti. 

1 yorum: